lördag 13 april 2013

Häckeberga slott, förlovning & födelsedag 22-24/3-13

Ja jag blev helt enkelt romantiskt bortrövad på min 30 årsdag. Jag hade inte den blekaste om vart vi skulle. Skåne blev resmålet och mer bestämt Häckeberga Slott strax utanför Genarp ett par mil från Malmö. Vi fick verkligen nypa oss i armen när vi skymtade slottet som ligger inbäddat av vatten på en ö lagom stor att rymma just ett slott.
Vi hann med att njuta in rummet, förlova oss(ja han friade och jag sa JA -bäste Johan!!!) och göra oss i ordning innan det var dags för champagneprovning och lite info om denna underbara dryck samt en liten historielektion om slottet. Efter detta var det dags för mat. Menyn på slottet var magnifik. Fasan, tonfisk, oxfilé, kalvbräss, pilgrimsmusslor var bara en bråkdel av vad våra smaklökar fick uppleva.
Lördagen spenderade vi faktiskt till stor del i ett shoppingcenter utanför Malmö. Det var typ ett år sedan vi shoppade loss senast när det gäller vanliga kläder, arbetskläder däremot shoppar vi emellanåt ;). Lördag beställde vi också middag lite senare så vi hann bada och ta det lite lugnt på rummet.
På söndagen tog vi en härlig promenad innan vi åkte småvägar hemåt.
En helt perfekt helg på alla sätt!
Vårt superfina rum. Skyhögt i tak och vackert utan att vara pråligt.
Inspiration till kommande badrumsrenovering :)
Älskar golvet!


Helt overkligt!


Ännu mer inspiration. Tegel och fönster är något vi tittar mycket på inte minst till planerat uterum.Väl hemma på vårat egna slott hittade vi uppvaktningsöveraskningar :)


Inga kommentarer: