fredag 26 oktober 2012

Axelssons gulachsoppa 4-6 personer

2 skivade stora gula lökar
2-3 msk smör att steka i
400 g strimlat nötkött (vi har fransyska)
3-4 pressade vitlöksklyftor
1,5 msk paprikapulver
1 tsk kumminfrön
1 tsk mejram
3 msk vetemjöl till redning
1-1,5 l vatten
Köttbuljong
3-4 tomater eller 1 burk hela konserverade
Tomatpuré
1 strimlad röd paprika
1 strimlad grön paprika
3-4 potatisar i bitar
Salt
Ev tabasco
Tillbehör: gräddfil
Bryn köttet så det får färg, låt löken bryna med. Pressa i vitlöken och tillsätt alla kryddorna. Späd med vatten och tillsätt köttbuljongen och tomaterna, låt sjuda under lock ca 30-40 min. Strimla paprikor och skiva potatis i bitar tillsätt dem i soppan. Späd ev med mer vatten. Red av och låt puttra ytterligare en kvart. Smaka av med salt och ev ett par droppar tabasco. Servera med ett gott bröd och gräddfil.
Skicka en kommentar