Borgstena-Lundby enkel resa..
torsdag 22 november 2012
Stallet blir till stall
måndag 29 oktober 2012
Kvällens Bouillabaisse påbörjad
400 g torskfilé, tärnad
300 g laxfilé, tärnad
1 paket musslor, ca 450 g
150 g skalade räkor
1 fint skivad purjo
1-2 finhackade vitlöksklyftor
3 msk hummerfond
2 dl vatten
2,5 dl grädde
2,5 dl vitt vin
1 finhackad gul lök
1 dl creme fraiche
Saffran efter tycke
1 tsk salt
0,5 krm peppar
1 tsk basilika
1 tsk timjan
Smör/ olja till stekning
Fräs räkskal. Låt sedan räkorna koka ur i vin och
vatten. Bryn under tiden löken. Sila fonden och tillsätt sedan allt utom
fisk, musslor och räkor och låt sjuda i 10 min. Lägg sedan i fisk,
musslor och till sist räkor.
fredag 26 oktober 2012
Axelssons gulachsoppa 4-6 personer
2-3 msk smör att steka i
400 g strimlat nötkött (vi har fransyska)
3-4 pressade vitlöksklyftor
1,5 msk paprikapulver
1 tsk kumminfrön
1 tsk mejram
3 msk vetemjöl till redning
1-1,5 l vatten
Köttbuljong
3-4 tomater eller 1 burk hela konserverade
Tomatpuré
1 strimlad röd paprika
1 strimlad grön paprika
3-4 potatisar i bitar
Salt
Ev tabasco
Tillbehör: gräddfil
Bryn köttet så det får färg, låt löken bryna med.
Pressa i vitlöken och tillsätt alla kryddorna. Späd med vatten och
tillsätt köttbuljongen och tomaterna, låt sjuda under lock ca 30-40 min.
Strimla paprikor och skiva potatis i bitar tillsätt dem i soppan. Späd
ev med mer vatten. Red av och låt puttra ytterligare en kvart. Smaka av
med salt och ev ett par droppar tabasco. Servera med ett gott bröd och
gräddfil.
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)